Инициативата „Книги за смет” отново идва в Бургас

19:05, 07 май 17 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кампанията "Книги за смет" предстои да се проведе скоро в Бургас, съобщиха от Общината. Тя бързо набра широка популярност в морския град и през последните две години поставихме рекорд по събрани и предадени пластмасови отпадъци. Дали бургазлии ще защитят спечелената репутация на хора, които едновременно обичат да четат и да живеят на чисто, ще стане ясно на 28 май. Тогава организаторите ще очакват гражданите отново при Пантеона в Морската градина.

И тази година всички фенове на кампанията имат възможността да предадат един или повече килограма пластмасови отпадъци между 10:00 и 13:00 ч., за да получат безплатна книга от предварителната селекция.

Няколко нови заглавия, сред които "Доктор Дулитъл" и "Белия зъб", плюс специални инициативи - детски работилници и пътуваща изложба, посветенa на вредите от пластмасата върху природата и животните, са подготвили организаторите от фондация "Credo Bonum" и издателство "SmartBooks" за най-мащабното издание на кампанията досега. От началото на най-успешната екологична кампания през 2013 г. досега общо са били рециклирани над 46 тона пластмасови отпадъци и раздадени десетки хиляди книги.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама