Фестивал на Дунавската кухня организират в Русе

17:20, 07 май 17 25 466 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В седмицата между 8 и 13 май в Русе стартира „Фестивал на Дунавската кухня“, съобщават организаторите. 

Събитието е част от планираните дейности в Програма за развитие на туризма на Община Русе и цели създаване и налагане на кулинарна марка в заведенията за хранене и развлечение на територията на общината и региона. По време на събитието участващите заведения за хранене ще имат възможност да представят пред жители и гости на града своите кулинарни идеи, както и да презентират типични за Русенския регион ястия, предлагани в техните заведения.

Фестивалът на Дунавската кухня 08-13.05.2017 г. включва:

• Кулинарно състезание между русенски ресторанти, състоящо се в разработване на специфични менюта с ястия от дунавския регион. Менютата ще се предлагат в рамките на фестивалната седмица. Участниците във фестивала ще бъдат оценени от професионално жури, председателствано от шеф Ивайло Димитров, заместник председател на Българска асоциация на  професионалните готвачи.

• Кулинарно шоу на площад „Свобода“ на 11.05.2017 г. от 12:30 ч. с участието на кулинарни екипи от местни ресторанти със специалното участие на Иван Звездев.

• Кулинарно състезание „Като шеф готвачите“ на 13.05.2017 г. – демонстрации на кулинарни техники с участието на учениците от ПГТ „Иван П.Павлов“ гр. Русе, които ще могат да бъдат наблюдавани от жителите и гостите на града.

Амбицията на организаторите е Седмицата на Дунавската кухня да допринесе за развитието на един нов целогодишен туристически продукт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама