Еманюел Макрон води по резултати от отвъдморските територии на Франция

16:47, 07 май 17 / Свят 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кандидатът за френски президент Еманюел Макрон води по резултати от отвъдморските територии на страната, предаде белгийският вестник "Соар". Изданието се позовава на собствени анкети.

Според него, при вота в Сен Пиер и Микелон, основателят на движение „Напред!“ получава 63,3% от подкрепата на избирателите. Гласовете за съперника му Марин льо Пен възлизат на 36,7%.

В Сен Мартен Макрон е лидер със 67,6%, а Льо Пен има 32,4%. Във Френска Гвиана разликата е 65 на сто срещу 35 на сто. На Мартиника Макрон води със 77,5%, а Марин льо Пен взима едва 22,5% от гласовете.

Още по-осезаема и любопитна изглежда е разликата в САЩ и Канада. В Ню Йорк Еманюел Макрон печели с цели 94,7% спрямо 5,3 за Льо Пен. В Чикаго разликата е съответно 92 на 8, а в Отава и Монреал – 90% срещу 10%.

Гласуването в отвъдморските територии на Франция се проведе вчера.

Публикуването на прогнози и резултатите от екзитпола от избирателните секции във Франция е забранено от закона преди края на гласуването. Нарушението се наказва с глоба в размер на 75 хиляди евро. Въпреки това медиите на съседните страни, включително Белгия, Швейцария и Германия, традиционно публикуват данните от собствени проучвания. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама