Димитър Делчев: Старите столици тънат в забрава, необходим е закон за защитата им

14:46, 07 май 17 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Старите столици на България тънат в забрава, необходим е закон за защитата им, коментира във страницата си във фейсбук Димитър Делчев, заместник-председател на „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок. Това съобщиха от пресцентъра на партия.

По думите му , се влагат милиони в реставрацията на старата базилика в Плиска, но градът с нищо не напомня за величието на Първата българска столица.

„След среща с жителите на Плиска като народен представител в 43ото Народно събрание с колеги подготвихеме и внесохме Закон за старите столици, чрез  който да се даде възможност за приоритетно финансиране на тези градове, да се създадат повече възможности за развитие и популяризирането им като туристически дестинации, но именно патриотите не подкрепиха този закон”, припомни Делчев.

„Този законопроект е в деловодството на Народното събрание и ако депутатите в 44ото НС имат желание да подкрепят българската история и развитието на знакови градове, трябва да приемат такъв закон”, добави той.

Делчев беше гост на празника в Плиска по повод 1152 години от покръстването на българите в началото на седмицата. При срещата си с граждани на Първата българска столица той обсъди възможностите за развитие пред Плиска и как подобен законопроект би подобрил не само визията на града, но и възможностите за хората и заяви, че би съдействал на всеки народен представител, който поеме ангажимент за внасянето му.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама