Семир Абу Мелих става парламентарен сътрудник на Димитър Бойчев

14:06, 07 май 17 25 544 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отказалият се да става депутат Семир Абу Мелих ще бъде сътрудник в парламента на областния председател на ГЕРБ в Бургас и за четвърти мандат народен представител Димитър Бойчев. Името на Абу Мелих е обявено на сайта на парламента, където към информацията за всеки депутат има и раздел „нещатен сътрудник“. Той ще съветва Бойчев в областта, в която е най-силен – здравеопазване.

Абу Мелих придоби право да бъде депутат като шести в изборна листа на ГЕРБ в Бургас. Това се случи, след като Жечо Станков освободи място в парламентарната група на партията, за да стане отново зам.-министър на енергетиката. Абу Мелих обаче заяви, че се отказва от депутатското място.

Сътрудник е обявил и водачът на бургаската листа на „БСП за България“ Петър Кънев. Това е Анатоли Димитров Йонов, който ще отговаря за организационно-техническите въпроси.

Двама нещатни сътрудници е посочил Христиан Митев от „Обединени патриоти“. Журналистът от вече закритият вестник „Десант“ Георги Ваташки е натоварен с медийната политика. В областта на правото Митев си е избрал за сътрудник юриста Орлин Димитров Колев, който е университетски преподавател.

Другите бургаски депутати в 44-ото Народно събрание засега не са обявили нещатни сътрудници. Всеки народен представител може да избере до трима души.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама