Обучават млади политически лидери в Пловдив

13:07, 07 май 17 / Политика 25 493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

30 народни представители, кметове и общински съветници от ГЕРБ и БСП започнаха днес обучението си в курса за млади политици на Института за политика, предаде БГНЕС.

Откриването и първият от петте седмични модула се провеждат в зала "Съединение" на Регионален исторически музей Пловдив. Гости при откриването бяха министърът на образованието Красимир Вълчев, председателят на БАН акад. Юлиян Ревалски, Огнян Златев, ръководител на представителството на ЕК в София, депутати от двете политически партии.

Институт за политика е неправителствена организация с изпълнителен директор Калина Крумова, курса откри проф. Антоанета Христова, съосновател на организацията. Курсистите ще преминат интензивно обучение с известни в областта си лектори, сред които проф. Екатерина Михайлова, проф. Михаил Константинов, проф. Любомир Стойков, ген. Калин Георгиев и др. Те ще получат знания в областта на историята на политическите идеи, ще се запознаят с политически маркетингови изследвания, конституционно право, религия и политика, публична комуникация, изборни системи, работа по оперативни програми, както и сценично поведение. Петте сесии ще се проведат в пет различни града. За участие в курса са поканени и другите партии, но само двете най- големи са се отзовали и са изпратили свои млади представители. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама