Откриват нов храм в симитлийско село

13:01, 07 май 17 25 705 Шрифт:
Автор:

Отслужиха първата литургия в храм, който ще бъде открит официално до няколко месеца.

Църквата е над село Брежани.

Днес на мястото се събраха десетки жители на селото. На мястото, където днес е Светата обител, има открити белези от стара църква, а вярващи казват, че заглеждайки се в планинския масив, се откроява ясно фигурата на кон и змей, което подсказва, че Свети Георги бди над селото. 

Открива се фигурата и ясно се вижда точно срещу мястото на параклиса, всички вярват, че и Свети Георги пази тяхното село отвисоко с копие в ръка. Храмът в момента е карабина, но жителите на Брежани продължават усиления труд, за да бъде завършен напълно.

Кметът на село Брежани Благой Стефанов обеща за усилена работа до следващия Гергьовден. След службата бе даден курбан за здраве. Отец Яне освети курбана и хлябовете, и поръси всички за здраве със светена вода. Около трапезите се събраха стотици, които са помагали и продължават да помагат за богоугодното дело.

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов, депутатът Стефан Апостолов и председателят на ОбС- Симитли Владимир Христов запалиха свещ в новия храм и поздравиха всички присъстващи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама