Самодейни фолклорни групи мерят сили на фестивала „Да тропнем на море” в Свети Влас

12:12, 07 май 17 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фолклорният фестивал „Да тропнем на море” предстои да се проведе в края на месеца в Свети Влас, съобщиха организаторите. Това е неговото трето издание, в което участие могат да вземат самодейни групи, школи и клубове, занимаващи се с изучаването на български хора непрофесионално. Фестивалът ще се състои на 26-ти и 27-ми май.

Събитието ще се проведе в Амфитеатър "Арена" - Свети Влас в две концертни вечери от 18:00 ч., предшествани от дефиле по улиците на града. На 26-ти май ще се състои откриването, а на 27-ми – закриването и награждаването на победителите, след което ще има и гала вечеря, в която ще вземат участие всички гости на фестивала.

Той е с конкурсен характер, като участниците ще бъдат оценявани от жури, членовете на което са Даниела Дженева –  главен художествен ръководител и директор на Държавен фолклорен ансамбъл "Тракия" – гр. Пловдив; Мартин Мочков - хореограф на Северняшки ансамбъл за народни песни и танци "Иван Вълев" – гр. Плевен; Кирил Велчев –  директор на Отдел "Култура" в община Пловдив и възпитаник на Академията на музикално, танцово и изобразително изкуство.

Организатори на фестивала са Марияна Трифонова и Васил Василев.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама