Берлускони: Макрон е блестящ технократ, уважавайте Марин льо Пен

11:14, 07 май 17 / Свят 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони предпочете да не изразява своите предпочитания за изхода от президентските избори във Франция, но все пак очерта някои от положителните качества на претендентите на днешния балотаж. Това предаде БГНЕС.

В интервю за в. „Ла Стампа“ той каза, че Марин льо Пен има богата култура и ценности по въпросите, които се отнасят не само за Франция, но и за цяла Европа. Берлускони призова за уважение към нейните страхове.

„Макрон е брилянтен популист, който идва от лявото политическо крило, но със значително подобрени реторика и стил. Това обаче също не е отражение на нашата либерална култура“, заяви лидерът на партия „Форца, Италия“.

"За разлика от много италиански политици, аз не мисля, че е възможно да се говори за определен кандидат в изборите в приятелски страни като Франция, с които имаме общи корени", посочи още той.

Той за пореден път призова за паралелна валута на еврото.

"Нашето предложение, което се споделя от много видни икономисти, е да се запази еврото за износ и внос, но с частично възстановяване на фискалната независимост чрез връщането на националната валута", обясни експремиерът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама