"Спартак" (Плевен) загуби от "Банско" на собствен терен

09:18, 07 май 17 / Спорт 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Спартак" (Плевен) загуби  с 1:3 от "Банско" в двубоя, който се игра снощи на стадион "Плевен".  Срещата бе от 27-ия кръг на Втора професионална футболна лига. Отборът на  се засили с пълна сила към Трета лига, пише Sportal.bg.. Тимът на Александър Георгиев допусна тежка загуба, която почти сигурно им гарантира отпадането от втория ешелон на България. Поражението е четвърто поред на тима в първенството. 

Плевенчани вече изостават на осем точки от местата, даващи право на спасение, както и на шест от местата, даващи право на участие в баражите. До края на сезона остават само три кръга. 

Двубоят започна много лошо за домакините, които получиха гол в 5-ата минута. Христо Кирев бе точен с първото си попадение за сезона.Георги Фикийн напредна по крилото, след което стреля, но последва рикошет, а Кирев бе най-съобразителен. 

Попадението шокира футболистите на "Спартак", които не успяха да се ориентират в мача, а буквално секунди преди почивката, бяха посечени от втори гол. Този път се разписа Фикийн. 
През втората част момчетата на Георгиев се хвърлиха в атака, а в 60-ата минута Георги Чакъров намали и върна надеждата на феновете и домакините, които повярваха в обрата. 
Няколко минути по-късно Атанас Чепилов нокаутира "Спартак" с трети гол за Банско. 

Въпреки победата гостите ще играят в Трета лига през сезон 2017/2018 година, като с това поражение натам отиват и плевенчани. "Спартак" остана на 14-то място с 27 точки, докато Банско е 15-и с 22 точки. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама