Над 300 души бягат днес във Варна

08:18, 07 май 17 25 518 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стартът на Международния лекоатлетически маратон, който се провежда днес във Варна, ще бъде даден в 9.30 часа. Той ще започне от площад „Независимост“.

Маршрутът на трасето, който представлява 5 обиколки с дължина на всяка една от тях 8,4 км, преминава през централната пешеходна зона по бул. „Княз Борис I“, покрай храма „Свети Николай“, по бул. „Сливница“ към входа на Морската градина, Слънчевия часовник, покрай „Морско казино“, тихата алея, амфитеатъра под Пантеона, комплекс „Хоризонт“, по алеята на олимпийските спортове, градинския център „Мимоза“, Делфинариума. Финалът е отново на площад "Независимост". В тази връзка ще бъде ограничен достъпът до някои алеи в Морската градина и част от централната пешеходна зона по бул. „Княз Борис I“. Всички затворени пространства ще бъдат ясно обозначени със сигнални ленти, ограничителни конуси, подвижни прегради и охранявани от полицейски екипи и доброволци, съобщиха от общинската дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“.

Над 300 са регистрираните участници за трите дистанции 42,195 км, 16,8 км и 8,4 км, като за най-дългата заявките са 100 от 15 държави. За градския крос от 2 км записването ще става преди самото състезание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама