Ловното стопанство в Балчик ще бъде обогатено с пъстърви и фазани

07:59, 07 май 17 25 488 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Около 5000 малки пъстърви отглежда Държавното ловно стопанство в Балчик в обособен участък на река Батовска, съобщи директорът му Калинка Тодорова. Когато са ги получили рибите са били на около месец. Предстои наесен да бъдат пуснати в реката. Те са дарение от бизнесмен от Пловдив.

Ловното стопанството ще бъде обогатено и с около 500 фазана, посочи Тодорова.

Около 50-60 муфлончета са се родили в ДЛС в Балчик. Очаква се техният брой да стигне 80 муфлончета. Възрастните животни са 220. Предвижда се част от малките да бъдат предоставени на други стопанства в страната.

Муфлоните, които се развъждат в стопанството в Балчик, са от Чехия, от Твърдица и от „Женда”, Кърджалийско.

В ДЛС-Балчик се отглеждат дива свиня, сърна, елен лопатар, див заек и др, но това, с което се гордеем са муфлоните, казва Тодорова, като подчерта, че през последните години в ловните стопанства са много малко муфлоните с такива резултати, както в Балчик. ДЛС в Балчик разполага и с ловен комплекс с къщи, които са достъпни за гражданите  и с много добри условия.

В ловното стопанство очакват най-късно следващата година да бъде подобрен националният рекорд. Към момента той се държи именно от Държавното ловно стопанство в Балчик – от отстрелян от Тодор Живков през 1984 г. екземпляр. Още два трофея от стопанството в Балчик са сред първите пет у нас. На второ място е трофей с 235 т, а на пето място е трофей с 227 т.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама