Проверяват водни обекти в Старозагорско

07:28, 07 май 17 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 12 май да стартират проверките на водните обекти в Старозагорска област, решиха участниците в заседание на Областната междуведомствена комисия в Стара Загора. В него участваха зам.-областният управител Димитър Драчев, представители на областна администрация, РД ПБЗН, РЗИ, РИОСВ, Държавната агенция по метрология и технически надзор, ВиК, „Напоителни системи”, Регионалната дирекция по горите, Областната дирекция „Земеделие”.

Участниците приеха графика за проверките, които се провеждат задължително всяка пролет и есен. Тази година ще бъдат проверени 54 язовира на територията на областта, както и реки и други водни обекти.

Заради създалото се напрежение около качеството на питейната вода в Хасково и на други места в страната, ще бъдат проверявани и водоизточниците на питейна вода. Проверките стартират на 12 май и ще продължат до 22 юни.

Областният управител проф. Веска Шошева призова контролните органи да бъдат изключително стриктни и внимателни в работата си, за да се предотврати максимално опасността от бедствени ситуации вследствие на евентуални обилни валежи в Старазагорска област.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама