БСП ще иска корекция на проекта за книжния пазар на „Славейков“ 

16:35, 04 апр 17 / Политика 25 742 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

Общинските съветници от левицата ще излязат с декларация на заседанието в четвъртък срещу идеята книжният пазар на площад "Славейков" да се свие само до три дни седмично. Това потвърди пред Topnovini.bg зам.-председателят на Столичния общински съвет и съветник от БСП Милка Христова. 

„Искаме пазарът на книги на площад „Славейков“ да работи всички дни в седмицата, не само петък, събота и неделя. Съгласни сме той да се преустрои и благоустрои, но да се запази функцията му на пазар на книги“, каза Христова.  

Площад „Славейков“ е част от Зона 2 на централната градска част на София, където предстои реконструкция. Спорове се вихрят не само около идеята книги да се продават три дена в седмицата, но и самият книжен пазар да се измести от централната част на площада, както е сега, в двата му края. 

Столична община публикува документацията за обществените поръчки за реконструкция на централните части на София в зоната - "Площад Славейков", улица "Граф Игнатиев" и прилежащите улици, както и зона 4, която обхваща пространството около храм-паметника "Св. Александър Невски". Обществените поръчки бяха обявени в края на март, а документацията за тях излезе на 3 април.

Изпълнител на идейния проект за реконструкция на двете зони е архитектурно студио А.Д.А. 

Ремонтът на двете централни зони ще струва около 50,4 млн. лева с ДДС. Над 41 млн. лв. са безвъзмездна помощ от еврофондовете чрез ОП "Региони в растеж". . 

Зона 2 включва още улица "Солунска" в участъка от "Граф Игнатиев" до бул. "Витоша", улица "6 септември" в участъка от улица "Граф Игнатиев" до улица "Аксаков", улица "Ген. Паренсов" в участъка от "6 септември" до улица "Цар Шишман", улица "Цар Шишман" - в участъка от "Граф Игнатиев" до площад "Народно събрание". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама