Успешно започна електронният прием в детските ясли в Добрич

16:23, 04 апр 17 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Успешно стартира първият електронен прием на заявления за детските ясли в Добрич, съобщиха от общинската администрация. Стартът бе в 10,01 ч., като първата регистрация е в 10,04 ч. за детска ясла „Щастливо детство“. Само за няколко часа вече има близо 150 регистрации. Повечето родители са заявявали по три желание, макар системата да дава възможност за шест.

Услугата се предлага за първи път и има  за цел да улесни родителите при записване на децата в желаното детско заведение, обясняват от Общината. Новата услуга може да се използва от началната страница на сайта на Община Добрич www.dobrich.bg в Рубриката „Прием в детските заведения“.  Помощ в попълването на модула родителите могат да получат като изтеглят ръководството за потребители.

Освен онлайн услугата, родителите могат да регистрират детето си в желаната детска ясла на място сто от обучен служител /домакин/.

Осем са детските ясли в Добрич.

За регистрация е необходим документ за самоличност. Срокът за записване на децата в детските ясли е 30 май.  На 10 юни трябва да бъдат обявени резултатите от класирането. Записването ще продължи от 11 до 20, включително.

Предвижда се всяко следващо класиране да се извършва ежемесечно при наличие на свободни места.

Класирането при приема на деца в детските ясли се осъществява на база на точкова система, според различни критерии. С най-много точки са близостта на детската ясла до дома, както и деца – сираци или полусираци, както и близнаци, тризнаци и пр. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама