Борисов: Оптимист съм, че на България й предстоят добри новини

15:52, 04 апр 17 / Политика 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Оптимист съм, че на България й предстоят добри новини и ако всички работим за благото на България това ще е само от полза. Това смята лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Относно неофициалната си среща по-рано днес с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, Борисов посочи, че Туск му е приятел от много години и е нормално след като ГЕРБ са спечелили изборите и формират коалиция, за да управляват, да се интересува какво става в България. „Повече говорихме за нашите съседи и за това, което се случва в Турция и особено в Македония”, уточни лидерът на ГЕРБ.

Запитан какво мнение е изказал Доналд Туск във връзка с отмененото от служебния кабинет постановление 208 Борисов обясни, че не обича да коментира български работи пред чужденци. Това, което разбрах, че президентът Радев е казал, че на 7-ми ще има ново постановление с решение така, че ако нещо не им е харесало нашето, ще предложат ново. Това знам. Не съм коментирал тема, по която не има ясно разписан срок за 7 април, че ще има ново постановление, с нова наредба. Какво да коментирам по него”, запита Бойко Борисов.

Той уточни, че няма навика да коментира разговорите си, но може да каже, че оценката за границата, която Доналд Туск е дал за България, за начина, по който се охранява, съвпада с неговата оценка, не само на служебното правителство, но и кабинета Радев, а и на всички-над 1000 европейски граничари по границата, целият ЕС.

„От тази визита само може да се поздравим като българи, че Европа вижда, че нашата е най-добре охраняваната граница и това е заслуга, както на нашето правителство, така и на всички останали. Те са наши приятели и партньори, не са ни началници. Ние не сме послушковци, както ни наричаха. Хората са заинтересовани да дадат пари, още хора за защита на границата, да се реши мигрантският проблем. Всички солидарно трябва да се опитаме да решаваме тези въпроси”, убеден е Борисов.

„Имаме обещание, че на 7 април ще имаме ново постановление, ако няма тогава мога да коментирам. Оптимист съм, че на България и предстоят добри новини и ако всички работим за благото на България това ще е само от полза. Нямаме спор по темите с никой-надеждни граници, финансова помощ и решение на проблема на европейско ниво”, допълни той по темата.

Относно това, че служебният кабинет е предложил промени в Изборния кодекс, Борисов заяви, че няколко пъти е апелирал, както ГЕРБ спрели да назначават хора и негови министри тогава питали Радев дали счита за правилно да се отварят обществени поръчки или не. „Това вече започва да става нахалство. Когато има спечелени избори да се уволняват всеки ден хора, особено от Министерство на отбраната. Не могат да ме обвинят в недобросъвестност в изказване, защото, когато началник-щаб се назначи, казах, че това е право на държавния глава и ние затова не го назначихме. Но, сега, когато ще има военен министър и да се правят тези поголовни съкращения с удобни хора, започват да стават нахални вече”, смята Бойко Борисов.

Запитан дали е вярно, че Мария Габриел е обсъждана като вариант за еврокомисар, лидерът на ГЕРБ заяви, че ако някъде е обсъждана, при него не е.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама