Жители на „Красна поляна“ блокират кръстовище заради Виетнамските общежития

15:15, 04 апр 17 25 784 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

Жителите на столичния квартал „Красна поляна“ ще блокират на 6 април вечерта в 19 часа  кръстовището на ул. „Добротич“ и „Никола Мушанов“ заради бавното решаване на проблема с Виетнамските общежития. Това съобщи пред Topnovini.bg Мария Панчева, жител на квартала.

„Имаме искания и казахме, че няма ли развитие, започваме протести“, обясни тя и припомни, че гражданите на "Красна поляна" са имали две срещи с омбудсмана Мая Манолова и районния кмет Иван Чакъров, от които няма резултат. 

„Преди повече от месец разговаряхме с г-жа Манолова и кмета Чакъров. Обещаха до 31 март да дадат срокове за поетапното събаряне на блоковете и преместване на хората в тях. След 1 месец – миналия петък, пак се срещнахме с омбудсмана, но пак няма резултат. Не желаят да поемат никакви срокове. В деня преди срещата с нас извадиха три семейства от  един от блоковете. От 360 семейства от 12 блока преместиха само три семейства!“, казва Панчева и допълва, че много от семействата не са плащали дълго време наем и по закон кметът има право да ги извади от жилищата.  

„Десет години слушаме едно и също: „Не можем да им намерим домове. 9 000 души чакат за жилища“. Ние искаме да ги разселят из цяла София, не само в един квартал“, обяснява още Панчева.  

По думите й публична тайна е, че във Виетнамските блокове „и куче не може да живее“, защото в материала от който са изградени, е открито голямо количество азбест.

Припомняме, че през февруари бяха съборени две от сградите от т.нар. Виетнамски общежития. От общината планират на мястото да бъдат изградени социален център и полицейски участък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама