Използуване на интернет в домакинствата проучват в Старозагорско

15:03, 04 апр 17 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националният статистически институт провежда чрез териториалните статистически бюра наблюдение „Използване на информационно-комуникационни технологии (ИКТ) в домакинствата и от лицата през 2017 година,съобщиха от местното бюро Югоизток.

Изследването се провежда във всички държави - членки на Европейския съюз по единна методология и има за цел да измери нивото на развитие на информационното общество в България.  Тези данни са основен източник на информация за сравнителен анализ на използването на ИКТ в домакинствата за всички европейски страни.

В Старозагорска област наблюдението ще се проведе в 17 населени места и ще бъдат анкетирани 246 домакинства, които са включени в извадката на принципа на случаен подбор. Анкетьорите, които ще посетят домакинствата, са задължени, съгласно Закона за статистиката, да пазят в пълна тайна получената от тях информация. Всеки от анкетьорите ще се легитимира със служебна карта, издадена от Териториално статистическо бюро - Югоизток, отдел „Статистически изследвания - Стара Загора”.

Те ще се интересуват от достъпа на домакинствата до интернет и използуването му от членовете на домакинствата. Ще търсят и информация за регулярно използуване на интернет и електронна търговия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама