Търговците не знаят, че ще бутат павилионите до стадион "Спартак"

14:37, 04 апр 17 25 331 Шрифт:
Автор:

Търговците от павилионите от страната на автогара "Родопи" днес още не знаеха за намерението на Община Пловдив да ги премахне заради възобновяване на концесионните намерения от ФК "Спартак" ПД. Припомняме, че бараките бяха една от причините за напрежението и провала на предишната концесия. 

Снимка: topnovini.bg

Неугледните постройки години наред се отдават под наем, което пречи на търговците да направят качествени ремонти. Бараките обаче както ги наричат осигуряват парите за храната, тока и водата за цяла година на хората. Янко Буюклиев държи магазинчето за дрехи втора употреба вече 12 години . "Още тогава се заговори за бутане, но толкова години пак съм тук. Сега ако дойдат наистина ще се махна, защото обществените интереси са по-важни от интересите на един човек", каза Буюклиев.

Търговците и наемателите на обектите са категорични, че ще си търсят нови места, за да развиват дейността си. Един от тях е и Георги Георгиев, който вече 22 години поправя фризьорски машинки и заточва ножици. "Ще си търся ново място, но знам, че ще е трудно. Поне една година ще мине докато хората ме научат къде съм се преместил, да решат да ме потърсят. Но нищо не мога да направя…хората са казали, че наема не е хубаво нещо", обясни Георгиев.

Всяка житейска история обаче се възприема по различен начин и често има сблъсък на поколения и характери. Драмата на търговците, които ще останат без препитание, среща мисленето на по-други хора, че павилионите загрозяват района.  Според по-младите не е проблем някой да развива търговска дейност, но е добре да се изградят обекти по определен стандарт, които да изглеждат и добре.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама