Бивши възпитаници на АУБ организират студентска борса

14:27, 04 апр 17 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Представители на известни фирми търсят кадри за стаж или работа и дават възможност на студентите да получават широк спектър от знания и да комбинират теоретичното образование с практически умения. 

Студентската борса е на 5 април и ще се проведе в студентски център "Америка за България" на университетския комплекс "Скаптопара" в Благоевград.

Панаирът дава възможност на студентите да се запознаят с фирмите и техните програми, да си създадат полезни контакти и да усетят на практика атмосферата при провеждане на интервю за работа. АУБГ е първият университет в Югоизточна Европа, който предлага организирането на такова събитие за 22-ви пореден път. 

Половината от представителите на работодателите, които ще бъдат там, са възпитаници на университета.

Водещите компании търсят кадри, които имат добра професионална и теоретична подготовка и това ги води в АУБГ, който заема лидерски позиции по реализация на студентите и им предоставя освен българска и американска диплома. 

Според работодателите, лидерът трябва успешно да прилага концепции, които да са съобразени с действителността и динамиката на пазара, в който оперира.

От 1994 година Центърът за професионална и академична реализация към АУБГ е организирал 22 форума. 

Освен това, през академичната година Центърът провежда специални семинари, където студентите усъвършенстват техники за интервюта и получават съвети за писане на мотивационни писма и резюмета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама