Русенска ученичка ще участва във финала на Националното състезание по правопис на английски език

14:17, 04 апр 17 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По време на Регионалната квалификация на Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2017, която се проведе в събота в Разград, се класираха трима ученици, сред които и една русенка. Това е Арзу Мехмед от СУПНЕ "Фридрих Шилер", съобщават от учебното заведение. 
 
На финал отиват още Мелиса Ахмедова Кемалова от ОУ  "Св. Св. Кирил и Методий" – Силистра и Александра Пенчев от ПМГ "Св. Климент Охридски" -  Силистра. Трите деца ще участват в националния финал, който ще се проведе на 6 май в София. Заедно със своите учителите по английски език, те ще участват и в летен езиков лагер през юли. 
 
На регионалното състезание в Разград са мерили сили в спелуването ученици от Брестовене, Исперих, Кубрат, Севар, Разград, Ветово, Мартен, Русе, Главиница, Дулово, Зараево, Тутракан, Попово, Юпер  и Търговище. На 1 април 2017 г. още седем града са били домакини на регионалните квалификации, които се проведоха в Сливен, Благоевград, Ловеч, Монтана, Варна, Пловдив и София.
 
 Над 6600 ученици от 304 училища в цялата страна са се включили в училищните кръгове на състезанието, които се проведоха до началото на март месец. Класиралите се на първо и второ място представят училищата си на регионалните квалификации. Предстои финалът на  Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2017 , на който ще се излъчи националният Spelling Bee шампион. 
 
Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. 
 
Тази година състезанията се провеждат под надслов “Bе good to others”.  Месец февруари беше обявен за Месец на добрите дела, без значение малки или големи са те или за кого са направени. Организаторите от фондация КОРПлюС насърчиха учениците да се замислят и да открият нуждаещи се от помощ, грижа или внимание, и да направят нещо хубаво за тях. 
 
Състезанието Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие -КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България” и с подкрепата на Посолството на САЩ, Британския съвет, Тестов и езиков център АВО, и под патронажа на Министерството на образованието и науката.  
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама