Не смениха борда на болницата „Света Анна“

13:52, 04 апр 17 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съветът на директорите на варненската болница „Света Анна“ остава в стария си тричленен състав. На днешното общо събрание на акционерите представителят на Министерството на здравеопазването Кирил Кирилов е оттеглил от дневния ред точката за смяна на директорския борд, съобщиха от болницата.

Предложението на държавата съдържаше четири имена – работещите в медицинския център „Младост“, собственост на Веселин Марешки, Кирил Лозанов и Стоян Калоянов и софиянките Теменужка Янкова и Радостина Николова – Петрин, които нямат нищо общо не само с болницата, но и със здравеопазването. Срещу планираната рокада се обявиха всички групи в Общинския съвет на Варна, както и общинската администрация.

Според изпълнителния директор д-р Николай Коларов от ведомството, което държи 72% от капитала на болницата, са решили да предоставят възможност на новото правителство да реши ще прави ли промени в ръководството й.

Съветът на директорите ще продължи да изпълнява програмата за устойчиво развитие на здравното заведение. До следващото редовно общо събрение на МБАЛ „Св. Анна“, което е планирано за юни, той ще трябва да предостави на Министерството на здравеопазването конкретни цифри и разчети, свързани със заложеното в програмата разширение на отделенията по ортопедия и травматология, педиатрия, вътрешни болести, УНГ, както и за предвидените ремонти на родилното отделение, неонатологията и клиничната патология.

Разчетите ще бъдат направени след анализ на промените в заплащането на клиничните пътеки, въведени след подписването на новия рамков договор, както и след яснота по заплащането от страна на Здравната каса на дължимите за извършени дейности от предходните години над 600 000 лева, заяви изпълнителният директор на болницата д-р Николай Коларов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама