Забраняват строителството в Царево и Ахтопол от 15-ти май

13:48, 04 апр 17 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Извършването на строителни и монтажни работи за сезон „Лято 2017” се забранява в Царево и Ахтопол от 15-ти май. Това бе решено на днешното 14-то заседание на Общински съвет-Царево. Забраната ще важи до 1-ви октомври.

За селата Лозенец, Варвара, Синеморец, Резово, както и за землищата на Царево и  Ахтопол, извън населените места, периодът за забрана на строително-монтажни работи е 15.06.2017 г. - 15.09.2017 г.

На днешното заседание бяха определени максимални и минимални цени за таксиметров превоз на пътници за един километър. Гласувано бе и изменение и допълнение в Наредбата за определянето и администрирането на местни такси и цени на услуги в Община Царево.

Във връзка с изборите за кмет на с. Лозенец, които ще се проведат на 30-ти април тази година, бе назначен временно изпълняващ длъжността кмет на селото. Елена Фотева – финансист на Кметство Лозенец, ще изпълнява длъжността до заклеването на новоизбрания кмет.

На заседанието съветниците дадоха също така съгласие Община Царево да участва в Учредителен Комитет за създаване на Организация за управление на Бургаски черноморски туристически район. Бяха приети отчетите за дейността и изразходените средства през 2016 г. на петте читалища, намиращи се на територията на общината, бе приет и годишният план за развитие на младежта.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама