Русия потвърди, че атентатор самоубиец стои зад нападението в Санкт Петербург

13:28, 04 апр 17 / Свят 25 206 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руските власти съобщиха, че извършителят на вчерашния терористичен акт в петербургското метро може да е един от пътниците, чиито останки са били намерени във взривения вагон. Неговата самоличност вече е установена, съобщиха от руския Следствен комитет. Това предадоха ТАСС и АПФ, цитира БГНЕС.

От там заявиха, че „взривното устройство би могло да е активирано от мъж, чиито останки са намерени в третия вагон на влака“. Според говорителката на комитета Светлана Петренко, въпреки че е изяснена самоличността на извършителя, към дадения момент тя не може да бъде оповестявана, тъй като това може да попречи на разследването.

Тя също така потвърди съобщенията, че след взрива на метростанция „Площад Въстание“ е била открита още една бомба, която обаче е била обезвредена, преди да нанесе поражения.

В същото време от Кремъл заявиха, че вчерашното нападение, при което загинаха 14 души, е предизвикателство за всички руски граждани, в това число и за президента Владимир Путин. Говорителят на държавния глава Дмитрий Песков посочи също, че нито една държава в света не е застрахована от прояви на тероризъм и не би могла да се справи сама с него.

Песков заяви още, че след терористичното нападение американският президент Доналд Тръмп се е обадил по телефона на Путин и му е изказал своите съболезнования. Той допълни, че в рамките на разговора не са били обсъждани никакви други въпроси. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама