Подготовката по планинско изкачване „Валерий Великов” е на финалната права

13:03, 04 апр 17 25 589 Шрифт:
Автор:

„Трасето е почти готово. Терена е проверен, почистен и измит”, каза на брифинг в общината днес председателят на АСК „Стари Столици”  Петър Милчев.

След 5 години застой, поради липса на средства, тази година състезатели от цяла България ще застанат на старта на планинското изкачване „Валерий Великов”.

Близо 50 пилота и общо около 15 000 к.с. ще премерят сили за купата. Едни от най – очакваните за публиката имена, които ще минат по трасето са:

Юлиян Телийски с „Мицубиши Лансър”

Христо Манолов с „Мицубиши Лансър”

Илия Царски с „Мицубиши Лансър”

Петко Манолов с „Субару Импреза”

Георги Василев с „Мицубиши Лансър”

Мартин Сурилов с „Мицубиши Лансър”

и други.

За безопасността на зрителите са взети всички предпазни мерки. Назначена е охрана, която да следи за реда по време на събитието. На място ще има екипи на бърза помощ, пожарна безопасност и полиция.

„За първи път слагаме входна такса за зрители. Цената е съвсем символична-3 лева за двата дни. Не го правим, за да покриваме разходи по състезанието, а за да припомним на хората, че няма шоу без пари”, добави Димитър Георгиев, който е един от организаторите.

Ден преди старта на планинско изкачване - 7 април  на входа на природен парк „Кьошковете”, ще бъде открит паметник на великия български състезател Валерий Великов, в чиято чест се организира и спортното събитие.

Стартът на състезанието ще бъде даден на 8 април в 12 часа до Пивовара. Състезателите ще продължат да мерят сили и на 9-ти, когато ще бъде и финала с награждаването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама