Румен Радев: Повишаването на риска между ЕС и Турция създава най-голям риск за България

13:02, 04 апр 17 / Политика 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В сложната геополитическа обстановка България играе важна роля, защото сигурността на европейските граждани започва от сигурността на българската граница.

Разработено е предложение за оперативен общ план на ЕС за защита на нашата външна граница и за допълнително финансиране по отношение на охраната на нашите граници. Това заяви президентът Румен Радев след срещата си с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, предаде БГНЕС.

Обсъдихме и отношенията между ЕС и Турция. Обединихме се, че е изключително важно ЕС да има обща позиция и обща политика спрямо Турция. За нас е изключително важно ние да развиваме добросъседските си отношения с Турция. Повишаването на риска между ЕС и Турция създава най-голям риск за България. Нужна е добра воля от двете страни за намаляване на напрежението. Недопустимо е Турция да се намесва в изборния процес и във вътрешните дела на която и да е държава от съюза, включително България. Затова е нужно наистина координирани и единни действия на съюза за отстояване на нашата независимост, сигурност и достойнство. Членството ни в ЕС е най-големият гарант за нашето икономическо развитие, просперитет и сигурност. Затова България полага усилия за укрепването на единството на съюза, добави още Радев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама