Асфалтират улици в пловдивския район „Южен“

12:51, 04 апр 17 25 429 Шрифт:
Автор:

До няколко дни улица „Етна“ в пловдивския район „Южен“ ще бъде изцяло реконструирана, и за първи път ще има асфалтова настилка. Това обяви кметът на района Борислав Инчев, който  инспектира работата на изпълнителя. "Уличката е заключена между „Славееви гори“ и „Стефан Стамболов“ в близост до училище „Димитър Талев“ и това, което можеше да се види до скоро, напълно оправдаваше името й, защото пейзажът беше меко казано вулканичен", обясни Инчев. Цялата отсечка на практика се изгражда наново, паралелно с прилежащата подземна и ВиК инфраструктура, както и с нови тротоари.

Подобен основен ремонт се прави и на улица „Борис Шивачев“ като се предвижда и удължение. Двата обекта ще бъдат завършени съвсем скоро. В „Южен“ вече приключи и изграждането на нови тротоарни участъци по продължението на улиците „Пере Тошев“, „Лазо Войвода“ и „Калиакра“. Борислав Инчев обясни, че където е необходимо, са поставени антипаркинг колчета, за да не се повреждат новите тротоари.

До края на този месец трябва да приключи и традиционното за сезона запълване на улични дупки със средства на районната администрация от наемите за гаражи.  "Първо започваме с най-тежко пострадалите от зимата като „Обнова“,“Захаридово“,  „Щип“, „Стефан Стамболов“ , посочи кметът на район „Южен“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама