Пръскат варненските паркове срещу кърлежи

12:15, 04 апр 17 25 235 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пролетната обработка срещу кърлежи на зелените площи започна вчера от Морската градина във Варна. Пръскането се извършва в ранните утринни часове, когато посещаемостта на парковете и градинките е слаба, и при подходящи климатични условия – температура, влажност, вятър, валежи, обясни директорът на общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция и дератизация“, д-р Антоанета Тончева.

Дворовете на учебните заведения ще се обработват в последните два дни на ученическата ваканция, за което директорите ще бъдат уведомени предварително. Дворовете на детските заведения ще бъдат обработвани между 18 април и 5 май след предварително уведомление на директор или друго отговорно лице.

Използваните биоциди при дезакаризацията са предназначени за битова употреба, микрокапсулирани и с ниска токсичност. Обработените площи се обозначават с предупредителни табели.

Пръскането в Морската градина продължава днес и утре, парковете в районите „Аспарухово“, „Младост“ и „Владислав Варненчик“ ще се обработват съответно на 6, 7 и 10 април. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама