Ден на отворените врати обявява Факултетът по математика и информатика към ШУ

11:30, 04 апр 17 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ден на отворените врати обявява на 8 април Факултетът по математика и информатика в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”, съобщиха от пресцентъра на ШУ "Епископ Константин Преславски".

Всички ученици, кандидат-студенти и граждани могат да посетят от 11 до 12 часа и от 13 до 14 часа Корпус 3 на висшето училище и да се срещнат с преподаватели и студенти. Желаещите могат да получат информация за специалностите на факултета, обучението по тях и начина на кандидатстване.

Гостите ще се запознаят с учебната база и научните лаборатории, а също и да разгледат единственият по рода си учебен компютърен музей.

Снимка: Най-старите експонати са механични сметачни машини от 20-те години на 20 век. ШУ

В музея е представена историята на компютърната техника и са експонирани механични сметачни машини от 20-те години на ХХ век, първите български калкулатори „Елка”, персонални компютри „Правец 16”, транзистори, интегрални схеми, сметачни линийки, колекция от информационни носители.

Снимка: Древни лаптопи. ШУ

От 12 до 13 часа и от 14 до 15 часа ще бъдат изнесени беседи по актуални проблеми в областта на икономиката и бизнеса, математиката и нейните приложения, информатиката и информационните технологии, обучението в училищата и университетите.

Ден на отворените врати във ФМИ ще има и на 13 май, съобщават от Университета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама