Държавата сменя борда на болницата „Света Анна“

10:00, 04 апр 17 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За 11 ч. днес е насрочено общото събрание на акционерите на варненската болница „Света Анна“. Мажоритарен собственик на капитала със 72% е държавата, община Варна държи останалите 18 на сто.

Акционерите трябва да гласуват предложената от служебния здравен министър смяна на директорския борд на болницата. На мястото на сегашния тричленен Съвет на директорите, съставен от работещите в здравното заведение д-р Гален Шиваров, д-р Николай Коларов и д-р Боряна Върбанова министър Семерджиев предлага четирима души: Кирил Лозанов и Стоян Калоянов, които работят в медицинския център „Младост“, собственост на Веселин Марешки, и софиянките Теменужка Янкова и Радостина Николова -Петрин. Първата дама бе назначена за зам.-директор на НАП при управлението на Пламен Орешарски, втората за последно е отговаряла за връзките с обществеността на Комисията за финансов надзор.

На свое заседание преди десетина дни Общинският съвет на Варна упълномощи представителя на местната власт в общото събрание на болницата Антоанета Цветкова да гласува против предложената рокада. Срещу смяната се обявиха съветници от всички партийни групи, както и общинската администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама