Хакери от Севера стигнали до таен план на Южна Корея и САЩ срещу КНДР

08:36, 04 апр 17 / Свят 25 217 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хакери са получили достъп до секретен план 5027 за съвместни действия на Република Корея и САЩ в случай на пълномащабна война със Северна Корея, съобщи телевизионният канал Кей Би Ес като се позова на източник в Сеул. Това информира ТАСС, цитира БГНЕС.

„През септември миналата година предполагаеми севернокорейски хакери са разбили вътрешната мрежа на министерството на отбраната на Република Корея. След завършилото наскоро разследване стана ясно, че сред материалите, попаднали в ръцете на злосторниците, е бил оперативният план 5027”, посочва Кей Би Ес.

Веднага след инцидента от военното ведомство признали, че е имало проникване, но уверили, че няма изтичане на важна информация.

„Въпреки това, по-задълбоченото разследване показало, че хакерите са получили достъп до документи с най-високо равнище на секретност, включително и до плана за водене на бойни действия против Северна Корея”, отбелязва Кей Би Ес.

Източникът на медията съобщил, че военната прокуратура вече е докладвала на южнокорейския министър на отбраната за резултатите от разследването. В момента се идентифицира кръгът от лица, които ще бъдат наказани за изтичането на секретните данни.

Освен това, САЩ и Южна Кория сега ще са принудени да направят сериозни промени в оперативния план 5027.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама