Две метростанции бяха временно затворени заради предмет

07:21, 04 апр 17 / Свят 25 229 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две станции на петербургското метро - „Гражданска“ и Девяткино“, бяха временно затворени заради открит безстопанствен предмет, съобщиха от метрополитена в социалната мрежа „Телеграм“. Това информира БГНЕС.

След направена проверка от полицията, те отново бяха отворени за движение. Безстопанственият предмет е бил открит между двете станции. Не се съобщава какво е било съдържанието на съмнителния пакет. Общо станциите останаха без да работят около 20 мин.

Взрив от неустановено самоделно устройство избухна вчера в 14.40 чака на спирка „Технологичен институт“ в Петербург. Следственият комитет на Русия определи инцидентът като атентат, но направи уговорката, че разследването ще се занимае с всички налични версии. По данни на властите, при атентата са загинали 11 души. Ранените, за които се е наложило да бъдат хоспитализирани, са 51. Четирима от тях са в много тежко състояние. Направени са им хирургически интервенции, но заради тежкото им състояние, се очаква тази сутрин да бъде свикан консилиум за по-нататъшното им лечение. Има двама заподозрени като свързани с експлозията. Става дума за мъж на младеж на около 20 г. и момиче. И двамата са от Централна Азия, но за момента не се знае имат ли връзка с атентата и каква е тя. Има и версия, че атентатът е извърши от камикадзе, за което според източник от правоохранителните органи свидетелстват намерени на мястото на експлозията човешки останки, наред с тези на жертвите. Те показват, че лицето е носело експлозивът в областта на корема си. Нараняванията на жертвите са именно в тази област. Източникът твърди, че е открита откъсната ръка с жици, която вероятно е на атентатора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама