Няма да накажат Харисън Форд за опасния инцидент на летище в Калифорния

02:14, 04 апр 17 / Свят 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Адвокатът на актьора, носител на редица престижни отличия в киното, съобщи, че той няма да бъде наказан за инцидента, с който за малко не предизвика тежка самолетна катастрофа.

„Харисън Форд има лиценз за управление на самолет от повече от 20г. Той има повече от 5 000 летателни часа и срещу него никога не е имало административно или друго наказание от страна на Федералната авиационна администрация на САЩ“ цитира Си Ен Ен думите на адвоката.

От авиационната администрация потвърдиха, че разследването на инцидента е приключило, но отказаха да коментират случая. „Когато отклонението от курса се дължи на неуспешно действие или на грешка, ние обичайно се ограничаваме до мерки като инструкции или допълнителни занятия“, казаха от ведомството. Инцидентът е станал на 13 февруари. Форд, който управлявал едномоторен самолет Aviat Husky, едва не се забива в пътнически самолет, по време на заход за кацане на летище в Калифорния. Ръководителите на полети дават указания на Форд да приземи самолета на пистата на летище "Джон Уейн" в Ориндж Каунти, но актьорът погрешно го насочва към пътеката за рулиране. Неговият самолет прелита над пътнически самолет Boeing 737 на American Airlines, на борда на който по това време е имало 110 пътници и шестчленен екипаж. В резултат на инцидента никой не е пострадал. Както се чува на записа, актьорът бързо е осъзнал грешката си. „Аз съм този глупак, който се приземи на пистата“, казва той на диспечера. Форд обяснява грешката си със силната турбуленция, както и че се е разсеял от другия самолет.

Това не е първият инцидент със самолет, управляван от Харисън Форд. През март 2015 г. пилотиран от актьора лек самолет – колекционерски Ryan PT-22 Recruit от Втората световна война, се разби на голф игрище в близост до летището Санта Моника, Калифорния. Малко преди катастрофата Форд съобщи за отказ на двигателя. След инцидента актьорът беше приет в болница с наранявания на главата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама