Четири села с природни забележителности търсят начини да станат известни

07:55, 30 мар 17 25 676 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жители на четири села от община Велики Преслав искат да популяризират своите родни места, да привлекат туристи, да живне малкият бизнес и земеделието.

С тази цел представители на селата Осмар, Троица, Хан Крум и Драгоево искат да направят местна организация и да привлекат активни граждани и институции за партньори.

Идеята е можещи хора да ги подкрепят в създаването на Стратегия за селски туризъм. С това намерение местните активисти организират конференция, която ще се проведе идната седмица във Велики Преслав.

Целта на тази среща е да бъдат обсъди цели и насоки за развитие на селата Осмар, Троица, Хан Крум и Драгоево и да бъдат формулирани конкретни предложения и инициативи. Най-добрите от тях ще залегнат в стратегия, обясни Стефан Стефанов. Той е в основата на създадената малка местна стуктура между селата.

За нейната бъдеща работа Община Велики Преслав планира 10 000 лв. от своя бюджет. Сдружение „Деветашко плато” предложи партньорство, а чрез фондация „Америка за България” ще бъде осигурена финансова помощ.

За участие в конференцията на 4 април са поканени лектори от Шуменския университет, представители на Велоклуб – Шумен и на Клуба по ориентиране.

Омбудсманът на Шумен Иван Капралов за пореден път ще участва в инициативите на местната организация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама