Хасан Рухани: Сътрудничеството на Москва и Техеран не е насочено срещу трети страни

14:31, 28 мар 17 / Свят 25 244 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сътрудничеството между Русия и Иран цели подкрепа за мира и стабилността в Близкия изток и не е насочено срещу трети страни. Това заяви иранският президент Хасан Рухани след среща с руския си колега Владимир Путин в Москва. Това информира ТАСС, цитира БГНЕС.

„Нашата крайна цел е укрепление на мира и стабилността в региона. Развитието на нашите отношения не е насочено против трети страни“, заяви той, допълвайки, че двете държави са натрупали полезен опит в борбата с международния тероризъм.

Рухани посочи също, че отношенията на Техеран и Москва се намират в нов етап и те са се подобрили. Той също така изрази надежда, че в хода на посещението му в Русия ще се предприемат нови стъпки за укрепване на двустранните отношения.

От своя страна Владимир Путин заяви, че Техеран е добър съсед и партньор на Москва. Според държавния глава двете държави „работят все по-ефективно практически по всички направления“. „Русия и Иран ги свързват много години, да не кажа столетия, на сътрудничество. Ние вече 500 години поддържаме дипломатически отношения“, допълни Путин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама