Преди 43 години великият Байерн преклони глава пред ЦСКА

15:57, 20 мар 17 / Спорт 25 420 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

На днешната дата, през 1974 година, ЦСКА изиграва един от най-великите си мачове в Европа, припомня официалният сайт на клуба.

В четвъртфиналите за Купата на европейските шампиони “армейците“ побеждават бъдещият носител на трофея Байерн Мюнхен. 

Преди това, на 1/8-финалите "червените" постигат паметен, след като отстраняват актуалния носител на КЕШ Аякс след 0:1 като гост и 2:0 в София след продължения.

В първия мач на "Олимпиящадион" в Мюнхен, ЦСКА отстъпва на германския колос с 1:4. Реваншът в София обаче остава в историята като едно от най-силните представяния на "армейците" в Европа и само късметът спасява немците от елиминиране. Пред 70 хиляди зрители на стадион "Васил Левски" ЦСКА e на крачка от подвига. Срещата тръгва зле и Брайтнер открива от дузпа за германците.

След това обаче "червените" тотално надиграват прочутия колос, в чийто редици блестят играчи като Сеп Майер, Франц Бекенбауер, Паул Брайтнер, Герд Мюлер и Ули Хьонес.

Резултатът е изравнен в 41 минута с гол на Божил Колев, а Денев веднага след почивката доввжда мача до пълен обрат. Следват неспирни атаки към вратата на Байерн, но уникалните намеси на Сеп Майер и страничните греди спасяват немците след удари на Димитър Пенев, Аспарух Никодимов и Стефан Михайлов.

Въпреки отпадането, представянето на ЦСКА получава много суперлативи, включително от големият Франц Бекенбауер, който не пести комплиментите за „червените“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама