Здр. Димитров: Организацията на изборния процес в Пловдивска област е перфектна

14:40, 20 мар 17 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният управител Здравко Димитров заяви, че в Пловдивска област е създадена перфектна организация на предсрочните парламентарни избори. Изборните книжа за областта пристигнаха сред първите в България с полицейски ескорт още на 16 март и до раздаването им на 22 и 23 март се пазят при денонощна охрана в сградата на Областна администрация Пловдив.

Изборните бюлетини ще се раздават по график както следва, за 16 РИК – 22 март от 9.00 часа, 17 РИК – 23 март от 9.00 часа. Те ще бъдат получавани от упълномощени лица, придружавани от полицейски ескорт. Областният управител заяви, че се надява на честни и прозрачни избори, които да отговорят на очакванията на обществото. По негово предложение двете Районни избирателни комисии ще бъдат разположени в 7-ма и 8-ма палата на Пловдивски панаир, което гарантира създаването на по-добра организация, охрана и прозрачно протичане на изборния процес. 

Представители на администрацията се срещнаха с наблюдатели на Ограничена мисия за наблюдение на изборите в Република България, посетиха Областна администрация Пловдив и се запознаха с организацията и работата на 16-та и 17-та Районни избирателни комисии. Експертите следят за правилното провеждане на изборния процес в града и областта. Областният управител заяви, че всички отговорни институции работят за  прозрачното провеждане на изборния процес и гарантира, че ще бъдат създадени възможно най-добри условия за работа на избирателните комисии. „Гарантирам, че всичко ще бъде перфектно и прозрачно. Аз съм спортист и не мога да допусна, че някой ще спечели нечестно играта, защото държа на феърплея. Призовавам всички да заявят своята воля на 26-ти март, за да бъде съставено едно стабилно правителство“, каза областният управител Здравко Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама