Нова пластика краси пешеходната зона на Варна

14:12, 20 мар 17 25 581 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фигура на млада жена, забързана за среща или разходка, вече краси най-популярното място за срещи на варненци. Пластиката, дело на скулптора Веселин Костадинов, е монтирана на пешеходната зона на морската столица, на кръстовището на булевардите „Сливница“ и „Княз Борис І“, наричано упорито „Севастопол“ по името на бивш ресторант, макар никога да не именувано така официално от Общинския съвет.

Пластиката е наречена „Разходката“ и висока 2,20 м. Изработена е от месинг и цветни стъкла. Според замисъла на автора тя би могла да стане символ на булеварда, по който варненци и гости се разхождат, разглеждат, чакат, пазаруват. Проектът й бе одобрен от експертния съвет по естетизация на градската среда към общинската дирекция „Култура“.

Това е втора пластика на Веселин Костадинов по централната пешеходна зона на Варна. Негово дело е и фигурата на един от най-известните архитекти на града – Дабко Дабков. Той е изваян, седнал на пейка, пред една от емблематичните сгради, които е създал – стария хотел „Мусала“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама