Ученици посетиха офиса на НАП в Търговище

13:08, 20 мар 17 25 737 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В офиса на НАП в гр.Търговище гостуваха четвъртокласници от групата „Нашата общност“ по проект „Твоят час“ при IV ОУ „Иван Вазов".  Директорът на офиса Антония Стойчева разказа на децата какво е бюджет, кresак се разпределя той, и че данъците са пари, които гражданите и предприятията трябва да плащат за това, че получават от държавата услуги.

 


Учениците изгледаха интересни филмчета по темата и разгледаха салона за обслужване на граждани и фирми. В хода на гостуването си децата влязоха в ролята на клиенти на офиса, като чрез устройството за административно обслужване на граждани  получиха своя номер за ред и с нетърпение изчакаха чрез светлинното табло да бъдат повикани на гише.  

През изминалата седмица също четвъртокласници по проект „Твоят час“, но от I Средно училище „Свети Седмочисленици“, в своя публична изява свързана с ролята на държавата за развитието на дадена общност, бяха поканили като представител на  НАП офис Търговище  Вилгения Илиева. Инспекторът по приходите запозна децата нагледно с произхода и функцията на данъците и ролята на НАП.  По време на изявата чрез ролева игра, учениците бяха разделени на две групи, представляващи от една страна служители на фирма, а от друга органи на държавата. По нетрадиционен начин на децата нагледно бе обяснен начинът и смисълът за плащане на данъците, формирането на държавният бюджет и неговото последващо разпределение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама