Ремонтират дефекти по новия площад на Търговище

12:51, 20 мар 17 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започна отстраняването на дефектите по съоръженията на централния градски площад „Свобода” в Търговище, изпълнени по проекта за реконструкция и разширяване на пешеходната зона.

До изпълнителя на обекта, в края на февруари, е изпратено писмо – известие за дефект. То е изготвено, съгласно договора от ноември 2013 г. В него са описани множество пропадания на настилките, счупени плочи, неприхванати дървесна и храстова растителност, размърдани бордюри по каскадния фонтан и др. Обърнато е внимание на дефектите на осветлението на площада.

Проверки на Община Търговище, включително и с външни експерти, установиха, че в осветителните тела и стълбовете прониква вода и защитата на системата изключва.

В известието за дефект е даден срок на изпълнителите на проекта да отстранят всички констатирани проблеми до края на следващия месец.

Реконструкцията на централния площад „Свобода” и разширяването на пешеходната зона приключи през 2015 г., припомниха от местната администрация. В проекта по „Зелена и достъпна градска среда” са вложени общо 4,6 млн. лв. Съгласно договора гаранционният срок е 15 години и изпълнителите трябва да поддържат съоръженията в изправност.  Гаранцията е 3% от стойността на строително-монтажните работи.

След отстраняване на установените дефекти ще бъде направена комисия за оглед и ще се изготви протокол, информираха от пресцентъра на местната администрация. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама