Дават на съд рецидивист, ограбил денонощен магазин

11:15, 20 мар 17 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура във Варна внесе в съда обвинителен акт срещу 29-годишния Исмаил М. за грабеж при условията на опасен рецидив. Мъжът е от с. Смирненски, община Ветово, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

На 1 май миналата година Исмаил влязъл в денонощен магазин във Варна. Взел бутилка бира и отишъл на касата да плати. Когато продавачката отворила касата, за да върне ресто, той извадил нож, заплашил я и я изблъскал. С една ръка започнал да взема банкноти, като размахвал ножа пред лицето на жената. След като напуснал магазина, продавачката натиснала паникбутона. Сумата на ограбеното според касовата наличност била 224 лева.

Извършителят бил задържан след общодържавно издирване. Той бил разпознат от нападнатата продавачка. Авторството му се доказва и от заключението на назначената видеотехническа и лицевоидентификационна експертиза на записите от охранителните камери. С определение на Варненския окръжен съд му е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и в момента той е във варненския затвор.

Подсъдимият е осъждан шест пъти. Последната си ефективна присъда Исмаил изтърпял на 23 март 2016 г., когато бил освободен от затвора в Белене.

Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години. Съдът може да постанови и конфискация на половината от имуществото му.

Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама