Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“- Сливен отбелязва 20-годишен юбилей

09:01, 20 мар 17 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Профилираната хуманитарна гимназия   „Дамян Дамянов“ ще отбележи 20 години от своето създаване. Проявите от програмата за годишнината започват от днес, 20 март. 

От 13.15 часа в зала № 324 на Съдебната палата е насрочен симулативен съдебен процес. Ролите на участниците в съдебното заседание са поверени на седмокласници от гимназията. Във вторник, 21 март, от 13.30 часа  мултимедийната зала на училището ще се превърне в радио студио. 

Младите журналисти от клуб „ Радио и телевизионна журналистика“ са поканили гости от общинската администрация и от други ведомства, които ще интервюират и ще им представят анкети по различни теми, проведени сред гражданите на Сливен.

 

Акцент в програмата за годишнината е кръгла маса на тема „Хуманитаристиката днес“. Мястото на провеждане е зала „Божур“ на Природозащитния туристически център на ДПП „Сините камъни“, а датата – 24  март, от 10 часа.

На 25 и 26 март носителката на наградата „Добри Чинтулов“ за 2014 година, поетесата Валентина Радинска, ще проведе в гимназията поредното занятие от курса по творческо писане.

Програмата включва още спортен турнир и младежко празненство с песни по текстове на Дамян Дамянов и Надежда Захариева.

Тържественият концерт, посветен на 20-та годишнина от създаването на Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ ще бъде на 23 март, от 17.30 часа в зала „Сливен“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама