Вдигнаха сръбската армия по тревога

22:12, 07 мар 17 / Свят 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"По заповед на министъра на отбраната (Зоран Джорджевич) и решението на президента на Сърбия (Томислав Николич) вчера започна проверка на оперативния потенциал на сръбската армия. Внезапната проверка ще продължи до 9 март на много военни обекти на ВС на Сърбия", се казва в съобщението на военното ведомство.

Армията е била вдигната от Оперативния център на системата за отбрана в присъствието на министъра и началника на Генералния щаб Любиша Дикович.

В рамките на проверката се осъществяват комбинирани маршове на военни части, бойни стрелби, различни бойни задачи. Целта на проверката е достигане на по-високо равнище на майсторството и бойната готовност на сръбската армия, както и на готовността ѝ да реагира на потенциални рискове и заплахи за сигурността на държавата, се казва в съобщението на министерството.

по-рано във вторник премиерът Александър Вучич заяви на президета на Косово Хашим Тачи, че планираната в Косово трансформация на Силите за сигурност в пълноценна армия ще създаде допълнително напрежение в региона. В същото време двамата са се договорили „да продължат диалога, за да не излезе ситуацията от контрол”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама