Проведе се заседание на Асоциацията по ВиК, обслужвана от Водоснабдяване - Дунав” в Разград

15:37, 07 мар 17 25 729 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес, в Областната администрация се проведе редовно заседание на Общото събрание на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване - Дунав” ЕООД, Разград. Срещата бе председателствана от областния управител Манол Кившанов, който е и председател на Асоциацията, съобщиха от областната управа.

Присъстваха всички членове, с изключение на община Цар Калоян, която не предостави решение на ОбС Цар Калоян.

Общото събрание прие  отчетите  за дейността, за изпълнение на бюджета и годишния финансов отчет на Асоциацията по ВиК за 2016 година. Преразгледан бе общия размер на основните заплати на служителите на Асоциацията по ВиК, бе приет и бюджета на за 2017

Главният секретар на Асоциацията по ВиК Надя Йорданова съобщи, че годишният отчет за дейността за 2016 г. е изпратен на членовете на Асоциацията и на министъра на регионалното развитие и благоустройството. В отчета подробно са описани административните процедури – деловодство, конкурс, архив, заповеди, материално-техническо снабдяване, извършени през календарната година, проведените общи събрания и взетите решения. Разгледан е и Бизнес плана на Регионалния генерален план.

При недостиг на средства в рамките на календарната година, всяка от Асоциациите по В и К запазва правото си да иска допълнително финансиране, чрез вноски на членовете, определени пропорционално на гласовете им в общото събрание, след предварително гласуване.

Във връзка със съгласуване на план за опазване на околната среда, вкл. план за собствен мониторинг, Йорданова уточни, че в изпълнение на договора за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията, ВиК операторът има задължение не по-късно от 18 дни след датата на влизане в сила на договора, да изготви план за опазване на околната среда, включително план за собствен мониторинг в съответствията с изискванията на разрешителните за заустване на отпадъчни води и програма за управление на отпадъци, свързани с предоставянето на услугите. Това свое задължение оператора е изпълнил на 24 октомври 2016 г., като е депозирал пред Асоциация по В и К своя план.

„С оглед спецификата на плана и съобразяване с общинските планове, същият ви е изпратен за становище. Възражения, несъответствия с действащи общински или национални планове и програми не са постъпили. Важно е да се отбележи и това, че планът е само за обособената територия на оператора, като не е отбелязана промяната на границите, затова и проекта на решение ви е предложен със разширение, за да бъдат защитени интересите и на община Завет и община Кубрат“, отбеляза  главния секретар на асоциацията.

Инж. Стоян Иванов – управител на „Водоснабдяване - Дунав” ЕООД, разясни начина на разпределение на задължителното ниво на инвестиции между собствениците, по силата на сключения договор.

В края на заседанието отново бе поставен остро въпроса за консолидацията на административната област.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама