Фирма „Метрополитен“ ще сключи договор със СДВР за охрана на метрото

15:14, 07 мар 17 25 906 Шрифт:
Автор:

Столичната общинска фирма “Метрополитен“ обяви обществена поръчка за охрана на софийското метро, като за изпълнител по този договор за охрана е поканена Столичната дирекция на вътрешните работи, научи Topnovini.bg от пресцентъра на дружеството. 

Причината да бъде поканена директно СДВР е, че софийското метро се води национален обект от стратегическо значение и възложителят по тази поръчка - „Метрополитен“ ЕАД, има право да покани директно кандидат без предварителна покана за участие, тоест, конкурсът по тази поръчка не е отворен за други кандидати. 

За изпълнител е поканена Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). 

Според заданието на тази обществена поръчка фирма „Метрополитен“ ще плати на столичната полиция 26,9 млн. лв. за период от 4 години за охраната на 35 метростанции в София.

От фирма „Метрополитен“ потвърдиха, че метростанциите в столицата се охраняват само от полицаи от СДВР от пускането им в експлоатация, като тази услуга не е безплатна.

Според обявлението на поръчката обектът е с особена важност и от значение за националната сигурност заради своите характеристики, сложност и голям пътникопоток, пише още в документацията на поръчката. 

По закон МВР има специални права относно подобни обекти от стратегическо значение. Законът за обществените поръчки позволявапровеждането на такава процедура на договаряне без предварителна покана за участие, а софийското метро е определено с акт на правителството, като "стратегически обект, който е от значение за националната сигурност на Република България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама