БЧК - Русе очерта приоритетите си за следващите четири години

14:36, 07 мар 17 25 485 Шрифт:
Автор:

Областният съвет на Български червен кръст - Русе приема приоритетните си насоки на действие за периода 2017 - 2020 г. Това става на провеждащото се днес отчетно-изборно събрание на организацията в дунавския град. На събитието присъстват проф. Красимир Гигов – генерален директор на БЧК, доц.д-р Стефко Бурджиев - Областен управител, Спасимир Димитров - директор дирекция "Обществен ред и сигурност" към Община Русе, делегати и гости. 

По време на събранието бе представен отчет на Областния съвет на БЧК – Русе за работата на организацията през периода 2013 – 2016 г. и отчет за изпълнението на бюджета на ОС на БЧК – Русе за 2016 г. Както и досега, червенокръстците отчитат стабилно финансово състояние, както и успешна работа по проекти. 

За да се справи с хуманитарните предизвикателства в настоящия момент и близко бъдеще, както и за да изпълни своята мисия в полза на уязвимите, от БЧК очертават пет насоки за дейността си през следващите 4 години:

На първо място ще се работи по институционалното развитие на областната организация, увеличаване капацитета на общинските дружествени структури и усъвършенстване на връзките между тях. Очаква се да бъде увеличен броя доброволци и членове на дружествено и общинско ниво, както и обучение на ръководни кадри за активизиране на съответните структури. 

Като втора насока е посочено достигане на високо ниво на готовност на областната структура за работа в бедствени ситуации, и оптимално взаимодействие с институциите. Особено внимание ще бъде обърнато именно върху високата степен на координация между всички ангажирани структури, които работят при подобни проблеми.

Трета насока ще бъде разширяването и разнообразяването на социалните дейности в полза на уязвимите с оглед по-адекватно отговаряне на техните потребности.

Четвъртата насока поставя акцент върху младежката организация, като се очаква формиране на клубове във всички общински градове в областта и работа по програми, насочени към социалните проблеми по места. 

На последно място, ще продължи работата по финансовата стабилност на организацията, и компетентно управление на финансовите средства. 

Наред с това ще бъде представен и доклад на Мандатната комисия за пълномощията на делегатите от общинските организации за новоизбраното областно общо събрание. Делегатите на областното общо събрание ще изберат председател и заместник – председатели на ОС на БЧК – Русе на обществени начала за периода 2017 – 2020 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама