Кметът на Търговище лично следи спешното изкърпване на улиците

14:36, 07 мар 17 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проверки за качеството на изпълнение и графика за изкърпване на улиците прави ежедневно кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров,  след като разпореди спешни ремонти, информираха от пресцентъра на местната администрация.

От там отчетоха, че до момента са изкърпени над 300 кв.м. от уличните платна, по които има големи поражения. Вложени са над 32 тона топла асфалтова смес.

Според графика, утвърден от кмета, до края на тази седмица се очаква да се работи по републиканските  бул.”Ал. Стамболийски” и ул. „Кюстенджа”. Планирани са кърпежи по ул. „Никола Маринов” на изхода към Шумен и „Стефан Караджа”.

От Общинско предприятие „Флора” извършиха спешни ремонти на увредени участъци и от ул.”Паисий”, която също е част от републиканската мрежа. С останалите ремонти са ангажирани работниците на БКС.

Кърпежите се правят извънредно, тъй като оптималното време за тях е след средата на април, когато има трайно вдигане на температурите. Заради сериозните увреждания на платната, кметът разпореди тази година ремонтите да стартират по-рано. Това изисква допълнителни средства, които се влагат за нормализиране на пътната обстановка в града.

"Община Търговище изпрати писмено искане до Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) за осигуряване на средства или извършване на цялостен ремонт на републиканските части от улиците, които минават през Търговище. Най-тежко е състоянието на бул. „Ал. Стамболийски”, където трябва да се направи цялостно преасфалтиране. Улицата трябва да се поддържа от АПИ. Въпреки че е ангажимент на държавата, Община Търговище отново извършва кърпежи със собствени средства. " съобщиха от общинската администрация. 

На БКС е възложено и почистване на улиците от инертните материали, останали след зимата, както и на шахтите. Предстои платната да бъдат измити.  От „Флора” започнаха ремонт на тротоара на ул. „Славейков”, от пресечката с „Кубрат” към площад „Свобода”. Участъкът е около 200 метра. Той ще бъде изпълнен с павета. Ще се подменят и дърветата, които ще бъдат заменени с подходящи за градска среда видове.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама