Областният на Хасково връчи плакет на 75-годишен пенсионер

14:30, 07 мар 17 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Почетният плакет на Областна администрация Хасково бе връчен днес на 75-годишният Васил Русев от харманлийското село Българин от областния управител Минко Ангелов. Отличието, което се дава за изключителни заслуги, бе връчено точно пред Паметната плоча на 31-те войника от село Българин, дали живота си в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война. Васил Русев направи паметния знак с лични средства.

„Чест е за мен да стисна ръката Ви и се гордея, че в област Хасково живеят и вършат добри дела такива достойни хора като Вас“, каза при срещата си с Васил Русев областният управител. Той му връчи специален поздравителен адрес и най-високото отличие на Областна администрация Хасково.

Преди това Русев разказа историята на създаването на 2-метровата мраморна плоча. „Нещо винаги ме е подтиквало да я направя, такова е било и желанието на моя дядо, който 22 години е бил кмет на село Българин. Радвам се, че успях“, каза достойният българин.

Докато областният управител и носителят на високото отличие  разговаряха пред плочата, около тях се събраха хора от селото, които ги приветстваха. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама