Оправдаха Перата за връзването на афганистанците със свински опашки

14:10, 07 мар 17 25 475 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петър Низамов – Перата е невинен за връзването на тримата афганистанци със свински опашки край Малко Търново през април миналата година. Присъдата произнесе днес съдия Анатоли Бобоков. Перата е признат за невинен по всички повдигнати му обвинения, включително и за намерените в същия период наркотици в дома му. Мотивът на съда е, че не се доказа участието на обвиняемия в извършеното деяние. Държавното обвинение от своя страна пък поиска две години затвор за Низамов.

„Това е една победа и успех за нас, както и за европейските народи, нашите семейства и деца“ – заяви Перата, след като изслуша решението на съда. Той посочи и това, че делото срещу него е било политическо, с цел заплашване на такива като него.

„Политическо е решението да влизат хиляди нелегални мигранти всеки ден в страната и да не се постановяват осъдителни присъди на каналджиите, както и на бежанците. Това е бизнес за милиарди“ – каза Низамов.

Преди това, по време на съдебното заседание, бе разпитан свидетелят Илиян Стоянов от Поморие. Той сподели, че с Низамов се познават от около една година, а познанието им е от социалната мрежа Фейсбук, след което разказа какво се е случило на 10 април 2016 г., когато тримата мигранти бяха вързани със свински опашки.

„Първо се видяхме на бензиностанция „Лукойл“ на изхода от Бургас, но не сме пътували заедно. Аз бях с други хора. После в гората пак се срещнахме с Низамов. Аз и моите хора обаче бяхме леко отдалечени от тяхната група. В един момент се чуха шумотевици и отидохме да видим за какво става въпрос. Видяхме тримата мигранти превързани със свински опашки. Не видях кой ги е вързал“ – каза Илиян Стоянов, след което посочи, че е имало доста адреналин и мъж на име Николай е извикал „Сега ще ви набием“.

„Когато им отвързах свинските опашки, Петър Низамов се опита да ритне единия, но улучи мен“ – заяви Стоянов.

След разказа на Илиян Стоянов съдия Анатоли Бобоков прочете показанията на тримата пострадали, които все още са в неизвестност и не могат да бъдат открити. От тях стана ясно, че, след като са ги съборили на земята и вързали, са започнали да ги ритат, да им бъркат по джобовете и да ги снимат с телефони. Около половин час са останали вързани със свинските опашки, след което хора от групата на Низамов им заявили да тръгват по пътя за Турция.

Днешното решение на Районен съд - Бургас може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред Бургаския окръжен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама