Кметът на Варна награди златните ни гимнастички

13:55, 07 мар 17 / Спорт 25 231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Плакети и рози получиха днес от кмета на Варна Иван Портних състезателките от националния ни ансамбъл по художествена гимнастика. Момичетата в момента тренират край града и се готвят за световното първенство през 2018 г.

 „Мили момичета, златни момичета, благодаря Ви, че зарадвахте цяла България с медалите от Русия! Гордост за нас е, че в новото попълнение на българските грации отново има силно варненско присъствие! Благодаря на треньорите за отличната мотивация и подготовка! За нас ще бъде чест да бъдете посланици на Европейската младежка столица по света!“, каза кметът.  

Симона Дянкова (състезател на варненския клуб „Чар - ДКС“),  Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ели Бинева и Теди Александрова,  с треньор Весела Димитрова и помощник-треньор Михаела Маевска, спечелиха първото си злато в съчетание с обръчи по време на Гран при на Русия. Отборът грабна и два сребърни медала-  в многобоя, както и на три топки и две въжета.

Варненката Филипа Филипова пък подари на кмета златния си медал от световното първенство в Сараево от 1989 г. Отличието ще обогати колекцията на Музея на спортната слава на Варна, който се оформя в Юнашкия салон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама